sdílet

09/06/2022

hana magula

Česká pera – Najvar

najvara česká pera

Pera – nedílná součást naší české historie

Kolikrát za den používáte propisku nebo pero? Otázka, nad kterou se asi málokdo zamyslí. Někdo v kanceláři nedá propisku z ruky třeba celý den, jiní si zase nedokážou představit život bez malého notýsku a poznámkového bločku. K té druhé skupině patřím právě já.

I já dám přednost vždy papíru a peru před elektronickými poznámkami v telefonu nebo počítači. Hold jsem staromódní a mám ráda vše napsané ručně, od diáře po sešity mých oblíbených receptů. Píšu čímkoliv, co je po ruce, a to téměř pořád. Ale vždycky pro mě byly stejně nejvíce vzácné obyčejné tužky po babičce (do té doby než jsem dostala do ruky pero od pana Najvara a už je to těsně ). Staré obyčejné tužky s tuhou mají svoje kouzlo a historii, opatrně a pečlivě při zastruhování odkrajuji kousek po kousku a s nostalgií ty mini odřezky schovávám do krabičky. Pro někoho bláznovství, pro mě vzácnost pro další generace naší rodiny. Přece jen – držela je v ruce a psala s nimi moje babička, možná i prababička..a to už je hodně dávno, pár desítek let to bude. Myslím si, že psací potřeby mají v našich životech nezastupitelné místo a přála bych si, aby to tak v dnešním světě technologií zůstalo i nadále. Ale i když jsem milovník starých předmětů s historií, jakmile jsem viděla kuličkové a plnící pera od pana Marka Najvara, byla to láska na první pohled. A myslela jsem na ně tak dlouho, až jsem se s ním spojila a nechala si vyrobit pero na zakázku a na míru. V mém případě nemohlo být jiné než červené A proč se tak rozepisuji o historii? Protože tohle pero se společně s tužkami po babičce jednou dědit bude.

 

najvara

 

Letní cesta posetá slunečními paprsky a diamanty

Pro můj nový vysněný poklad jsem si jela osobně. A celou cestu jsem se na něj těšila jak malé dítě. Krásné a hřejivé emoce ještě podtrhoval slunečný prázdninový den vprostřed července, vymetená modrá obloha, ve vzduchu byla cítit atmosféra letních prázdniny a všude po cestě do malebné vesničky jihomoravského kraje s názvem Mokrá, byly lány rozzářených slunečnic. A když už nás pan Najvar čekal u cesty a zvesela na nás mával, věděli jsem, že jsme udělali správně, když jsme poslechli intuici, že tohoto českého umělce a řemeslníka chceme opravdu podpořit. Vzal nás do své dílny, kde nám ukázal jak se pera vyrábí, popovídal nám o materiálech a o svém velkém koníčku. Mohli bychom se tady rozepisovat sáhodlouze o tom, jak se k tomuto řemeslu pan Najvar dostal, ale připadá nám to i zbytečné. Protože věříme, že každý takový člověk a jemu podobný se k výrobě takovýchto skvostů dostane jen a jen přes svoji vášeň k daným předmětům a řemeslu. A ne jinak to bylo i u pana Najvara.

 

najvara

 

Originál na míru

Pokud byste se chtěli dozvědět víc o materiálech, z kterých pera vyrábí, doporučujeme navštívit jeho stránku www.ceskapera.cz , kde se přehledně dočtete vše potřebné. Co se nás týká, kromě per z kaisenu a akrylu nás neskutečně oslovily i pera z kvalitního a poctivého dýmkového dřeva, které nám připadá jako naprosto luxusní a ojedinělý dárek pro muže. Co se mého pera týká, je z diamantové pryskyřice s recyklovanými mikrodiamanty. Kovové věci na peru jsou z kvalitní pochromované mosazi. A mé iniciály na peru osobnímu dárku dodávají ještě šmrnc a punc. Prostě bych ho už nedala z ruky ani za nic na světě a je mým nedílným parťákem a součástí na všech pracovních schůzkách i v papírových poznámkách běžného života.

 

Punc poctivosti a kvality – pro nás zaručeně

Při setkání s panem Najvarem jsme se cítili opravdu velmi přirozeně a uvolněně. Úsměvy od ucha k uchu nás nepustily po celou návštěvu. A jsme moc rádi, že jsem měli možnost nasát atmosféru dalšího krásného řemesla, které se prostě jen tak nevidí. Opět jsem potkali člověka, který dělá svůj koníček s neskutečnou vášní a radostí pro druhé. Víme, občas to může znít někomu jako klišé. Ale v případě tohoto umělce dáváme ruku do ohně, že je to pravda. Víme kam peníze jdou a na vlastní kůži jsem se přesvědčili, že si pan Najvar svých zákazníků velmi váží. A to je pro nás priorita. Ve světě je spousta značkových per, které jsou zárukou kvality a věhlasu. Pro nás mezi tuto špičku patří teď už i Česká pera od pana Najvara a věříme, že se svými překrásnými výrobky a poctivou prací patří mezi tyto světové elity patřit oficiálně už teď. Prostě jsou lidé, předměty a výrobky, které s námi kliknou na první pohled nebo dotek a pak už se od nich nejde odpoutat. K perům pana Najvara se budeme vracet rozhodně rádi. Manžel už si brousí drápky na to překrásné z dýmkového dřeva.

 

Luxusní originální dárek, poctivá česká kvalita

A co pro nás a tohoto poctivého řemeslníka s českou kvalitou můžete udělat vy? Až se budete rozmýšlet nad opravdu krásným a luxusním českým dárkem pro své blízké, kolegy či šéfa v práci, dárek za maturitu nebo promoce, k nové práci nebo k důležitému životnímu kroku či jubileu, vzpomeňte si prosím na pana Najvara a podpořte ho koupí jeho výrobků. Podpoříte tím i další krásné české řemeslo. Komunikace je naprosto bezchybná a rychlá. Domluvíte se na kombinaci materiálů, proberete jaké barvy máte rádi, na jakou příležitost pero je a podobně. Prostě je to profesionál od první komunikace po předání pera. Nebudete litovat, to
vám z vlastní zkušenosti slibuji. Takže kdybyste pátrali po více informacích kam za českou kvalitou, rozhodně doporučujeme otevřít www.ceskapera.cz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *