sdílet

09/06/2022

hana magula

Kočičí útulek Dobré ruce, Zlín

kočičí útulek

Když se touha po kočce stane jedním z nejlepších rozhodnutí 

Moc jsem si přála tříbarevnou kočičku. Už od dětství, kdy jsem jednu takovou  měli. Jmenovala se Malenka a nikdy na ni nezapomenu. Když jsem přemýšleli, kde takovou podobnou vzít, padl nám do oka útulek Dobré ruce, Kočičí útulek Zlín. Moje Zaira totiž byla právě tam a při pohledu na ni na fotce to byla láska na první pohled. Věděla jsem, že si mě její dušička zavolala a je mi tou nejbližší společnicí kterou mám. Když jsem ještě viděla fotky, v jakém zuboženém stavu byla společně s ostatními sourozenci pohozená do pole a odkázaná na smrt, šlapala jsem na pedál auta při vyzvednutí ještě rychleji, než bych měla. 

 

kočičí útulek

 

Cesta do útulku na plný plyn

Když jsem si ji přijela vyzvednout k paní, která měla kočičky v dočasné péči, nemohla jsem uvěřit svým očím. Kolik kočiček, pejsků a příběhů co jsem tam viděla a slyšela. Všichni čekali na nový domov a já jsem opět obrečela to, že si je nemůžu vzít všechny. Původně jsem měli vyhlídnuté tříbarevné kočičky dvě. Jedna ale putovala se svým napůl slepým bráškou do rodiny jako sourozenci, aby tam nebyl sám. Tak jsem vybírali dál. Paní povídá: „Koukejte tahle, ta by se vám mohla líbit. Je taková klidná a laskavá. Vždycky počká až se všichni nají, počká na pohlazení až jako úplně poslední. Ta by se vám mohla líbit..“ a dala Erikovi do náruče naši Lady. Ta se na něj podívala tím nejlaskavějším způsobem, tak jak to umí jen ona. A manžel prohlásil: „To je ona. Tu si vezmeme“…a bylo rozhodnuto raz dva. 

 

Jména na míru

Přemýšleli jsme jak je pojmenovat. Zaira přišla na řadu jako první. Je krásně strakatá a exotická, hledala jsem pro ni i takové jméno. Připadala mi jako exotická princezna a mnohem později jsme zjistili, že tu korunku na srsti hlavy opravdu má.  A Lady? Pro tu nám jméno dlouho vybírat netrvalo. Je přesně jako anglická lady. Vznešená, na pohodu, nic ji nevytočí. Občas hodí takový lhostejný pohled jakože my jsem tady služebnictvo. Pro pamlsek nejde, čeká až jí ho doneseme. Přijde se pomazlit jenom když ona chce. Prostě naše malá panička se vším všudy. Ale srdce má mnohem větší a laskavější, než si člověk vůbec dokáže představit. Ke kočičkám ještě přibyla černá kočička Valentýnka. Ta k nám přišla sama. Ale o té až někdy jindy. 

 

kočičí útulek

 

Poděkování útulku

Po několikaletém sledování kočičího útulku Dobré ruce, Zlín, čtení jejich příběhů, kočičích příběhů a strastí, mi ukáplo nad příběhy kočiček už několik slz. Pár čtyřnohým marodům jsem poslala i příspěvek na zotavení, koupila klec na přepravu, která byla moc potřebná. A pořád jsem přemýšlela, jak můžu pomáhat dál. Protože tento útulek, paní majitelka a všichni dočaskáři si naši pomoc neskutečně zaslouží. Kdo to nezkusí, nezažije a nepochopí. Když někdo něco dělá sám a z vlastní vůle, na své náklady, ve svém volném čase. Všichni tito pomocníci občas padají únavou a končí v moři slz z toho, že zvířátko nezachránili. A proto prosím o sledování stránky Kočičí útulek, Dobré ruce Zlín na jejich FB stránce. Občas vyhlásí nějakou sbírku, vysvětlují proč peníze na danou kočičku potřebují a vždy dávají zpětnou vazbu co se s penězi a zvířátky děje. Jakoukoliv pomoc si opravdu moc zaslouží. 

 

Moje autorská pohlednice pro pomoc kočičímu útulku

I já bych ráda přidala trochu ruku k dílu a přispěla tomuto úžasnému útulku nějakou tou korunou. 

Nechala jsem namalovat obrázek mě a mých kočiček. Ano, takhle to u nás doma opravdu vypadá. Včetně krbu a křesla. Koupí této pohlednice přispějete na útulek částkou 5 Kč z každé pohlednice. Jak se nasbírá větší částka, bude zaslána útulku do Zlína a pokud nebudete chtít zůstat v anonymitě(na což se vždycky předem zeptám), bude částka poslána společně se všemi jmény, kdo takto koupí pohlednice útulku pomohl. Moc bych se přimlouvala za to, aby se pohlednice prodávaly. Uděláte tím rovnou 2 dobré skutky a to 1) pomůžete kočičkám k plným bříškům a zdravějšímu životu a 2)posláním pohlednice rozdáte radost a vykouzlíte úsměv nějakému úžasnému kočkomilovi nebo kočkomilce!

 

 

Moc se na vaše objednávky pohlednic těším a děkuji, že podporujete s námi.

Pohlednice koupíte  ZDE.

 

DĚKUJI VÁM ZA RESPEKTOVÁNÍ  AUTORSKÝCH ZÁKONŮ A  NEKOPÍROVÁNÍ MÝCH NÁPADŮ 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *