sdílet

09/06/2022

hana magula

I ptáci potřebují své bezpečné DOMA

ptáci a jejich budky

Na naší zahradě najdete ptačích budek hned několik. Můžete si říct- ptáci si budují svá hnízda, na co jim dělat budky. Ale máme kočky. A asi tušíte kam tím mířím.  Tito malí lovci od přírody se neptají a poručit se jim nedá a my jsme si kolikrát poplakali nad vybranými ptačími hnízdy a se zamáčklou slzou zakopávali malé ulovené tělíčka. Rozhodli jsem se proto začít dělat ptáčkům budky, kam se kočka nedostane. A opravdu mají u ptačích obyvatelů naší zahrady úspěch! 

 

ptáci a budka

 

Když kočka utře nos

Sice kolem budek ty naše tři šelmičky ještě nervózně krouží, ale časem je to přestane bavit a odejdou. Je zábavné sedět na zápraží a dívat se, jak naštvaně šermují ocasy když se už nemůžou dobýt dovnitř. Byly zvyklé vybírat hnízda a to se jim opravdu vytvořením dřevěných domovů pro ptáčky zatrhlo. A také ptáčci jsou spokojenější a na zahradě je slyšet méně kosího poplašného křiku, kdy se matka snažila ze všech sil kočky od hnízda odehnat. To jsem vždycky běžela na zahradu i od plotny a vždycky neomylně k místu, kde seděla kočka a brousila si drápky na bezmocné obyvatele naší zahrady, kteří se krčili v hnízdě. 

 

Své obyvatele zahrady chráníme

Vím, že je to koloběh přírody a tyto v divočině je tohle počínání koček zcela běžné. My jsem se ale rozhodli pro ochranu ptáčků takto a nemůžeme si to vynachválit. Proto i kdybyste se někdo rozhodli inspirovat naší cestou, bude nám ctí pro vás budku na míru vyrobit. Stačí dát vědět co máte rádi, jaký máte životní styl a jak by měla budka vypadat. Víme, že nabídka budek je všude kolem velmi pestrá. Ale pokud byste rádi podpořili nás a naše zvířátka, budeme moc rádi, když si ptačí budku koupíte od nás. Bude vytvořena s láskou a každé zahradě či ptáčkům na míru. Věříme, že vzájemné se přitahuje a těšíme se, že si naše společné energie přitáhnou i ptačí budku od nás.

 

Ptačí budku na míru podle vašich představ objednávejte ZDE.

ptáci a jejich bezpečné doma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *