sdílet

26/05/2022

hana magula

Vajíčka od Slepice z vesnice

vajíčka od slepice z vesnice

Co obsahují naše vajíčka? Jsou namíchané z těch nejlepších ingrediencí a těmi jsou láska, péče a svoboda. Slepičky mají volný výběh, kde vesele skotačí a běhají po pozemku společně s ovečkami a dalšími zvířecími obyvateli našeho domova. Naše slepičky nekrmíme zbytky, nejsou popelnice. Opravdu si je hýčkáme a dáváme jim jen to, co bychom jedli sami. Ostatně ve finále- to co slepičkám dáte, to také ve vajíčku sníte.

Kdo od nás ochutná vajíčka s výrazně žlutými nebo oranžovými žloutky tak říká, že lepší dlouho neměl. Aby ne. Přece jen si na zahradě vyhrabou spoustu broučků, larev a žížal. Baví nás pozorovat, jak po dešti sbírají vše, co vyleze ze země a úkrytů a dychtivě nahánějí létající hmyz. V trávě si také najdou spoustu bylinek, které zrovna potřebují.

 

vajíčka od slepice z vesnice

 

Slepičkám přilepšujeme různými druhy semínek včetně slunečnicových, lněných, chia, dýňových, sezamových a mnoho dalších. Občas jim přilepšujeme i různými druhy koření. Naše slepičky nekrmíme zbytky, nejsou popelnice. Své slepičky si opravdu hýčkáme a dáváme jim jen to, co bychom jedli my sami. Ve finále- to co slepičkám dáte, to také ve vajíčku sníte. Každý den jim poctivě namícháváme různorodé směsi, každý den jinou. Dostávají také různě upravené luštěniny a obiloviny. Samozřejmostí je každý den čerstvá voda, v které necháváme přes noc louhovat různé bylinky.

 

vajíčka od slepice

 

Máte na naše vajíčka chuť? Napište mi a já se o ně s vámi ráda podělím. Předání je většinou osobní, protože se ráda setkávám s lidmi, kterým záleží na kvalitě toho, co jí. Ale je pravda, že naše vajíčka už ke svým konzumentům cestovala opravdu různými a úsměvnými způsoby. Napište a věřím, že se dopraví i k vám. Zájem je ale opravdu velký a slepiček už tolik ne. Věříme totiž v kvalitu a ne kvantitu. Ano, mohli bychom si jich vzít i desítky. Ale velikost pozemku zatím neumožňuje to, aby se slepičky cítily šťastně a komfortně, což je pro nás nejdůležitější. A víte co s námi také dobře funguje? Milujeme výměnný obchod. Takže pokud nám nabídnete něco co máte, prodáváte nebo vyrábíte vy, rádi vajíčka směníme.

 

Vajíčka od Slepice z vesnice si můžete objednat ZDE.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *