sdílet

26/05/2022

hana magula

Proč jsem se stala realitní makléřkou

domov

Už od malička mě přitahovalo kouzlo domova. Záměrně píši domova a ne domu, protože jsem mnohokrát poznala, že i když někdo bydlí v pozlaceném paláci, neznamená to, že je tam šťastný. Domov je místo, které má být bezpečným přístavem pro všechny, kdo v něm žijí. Kde za sebou zavřete dveře a budete se cítit bezpečně, vítaně a především milovaně. A jestli je to luxusní byt v centru velkoměsta nebo malá chaloupka na kraji lesa nehraje žádnou roli. Každý jsme jiný a v tom je právě to kouzlo. A především pro mě jako makléřku. Protože vaše sny, požadavky a představy o tom pravém bydlení jsou tak kouzelně různorodé. A to mě právě baví a naplňuje.

 

Průvodcem na vaší cestě k novému domovu

Být vaším průvodcem na cestě za VAŠÍM vysněným domovem. Místem, kde se můžete jeden o druhého opřít jako o pevnou skálu a ustojíte všechno. Místo, kde se budete scházet s přáteli, rodinou a jednou možná i odrostlými dětmi a vašimi vnuky a váš domov bude pro všechny malým rájem na Zemi. I kdyby měly být pro někoho mnou nalezené nemovitosti jen přechodným milníkem, pořád věřím, že i ta část života stojí za harmonii a lásku, kterou můžete v tomto prostředí vytvořit.

 

 

Nehledám pro vás domy, hledám domovy

Nehledám vám jen domy, ale hlavně domovy. Taktéž preferuji prodeje domů, kdy původnímu majiteli není lhostejný osud toho, co opouští. Vždy se mi lépe pracuje s lidmi, kteří mě osloví s tím, že by přeze mě rádi prodali svou nemovitost, ale není jim lhostejné, co se s domem stane dál.

 

Fascinují mě příběhy domů

Příběhy domů a nemovitosti jsou pro mě velmi důležité. Je jasné, že ne vždy to jde ovlivnit a něco slíbit na 100 %, život se mění a plány s ním. Dokážu se ale vcítit i do emocí prodávajícího a mnohdy není lehké nechat odejít například svůj rodný dům či milovanou chatu nebo chalupu, s kterými ho pojí tisíce krásných letitých vzpomínek. A z vlastní zkušenosti vím, že pokud takto smýšlející prodávající vědí, že jde nemovitost do dobrých rukou k lidem, kteří ji budou milovat a starat se o ni jako by to dělali dál oni sami, každý dům si k sobě přitáhne ty správné kupce. A často z těchto dvou stran prodávajících a kupujících vznikají i skvělá přátelství. Pak jsou tu prodávající, kteří k jejich nemovitostem vztah nemají a tak je to také v pořádku.

 

hledám domov ne dům

 

Každý jsme jiný

Abych se neopakovala…ale nedá mi to znovu nezdůraznit, že každý jsme jiný, každý máme jiná přesvědčení, životní styl, nároky a vlastně cestu životem jako takovou. A já opravdu věřím na to, že každá nemovitost, ať už prodaná či koupená přeze mě, nakonec vždy najde ty správné majitele a spokojenost bude na obou stranách.

 

Důvěra, diskrétnost a stejná vlna

Mohla bych se tady sáhodlouze rozepisovat o tom, jak jsem v makléřině neporazitelná super žena která všechno ví, všude byla, zažila už s prodejem úplně všechno. Přikloním se ale jen krátce a s pokorou k ujištění, že je pro mě nejdůležitější důvěra a diskrétnost mezi mnou a mým klientem. Je pro mě také důležitá ta „stejná vlna“ obou stran. Aby veškerá jednání probíhala v harmonii a s důvěrou jste do rukou mých a mých kolegů z týmu odložili své starosti s prodejem a tím si ušetřili nejen nervy ale hlavně čas na vám příjemnější věci.

 

Co ode mě nečekejte

Spíš se ale rozepíšu o protikladu a to – co ode mě nikdy nečekejte.Připadá mi naprosto neetické a ponižující přebírat nemovitosti svým kolegům makléřům. Nikdy bych si nedovolila oslovit prodávajícího, který už dal exkluzivní smlouvu někomu jinému. Děje se totiž to, a je naprosto běžné, že makléři kontaktují prodávajícího, aby nabídku z internetu stáhl, že jim prodá dům za víc. Většinou jde o výkřiky hladových makléřů – revírníků, kteří se v konkurenčním boji neštítí vůbec ničeho. My, jako realitní makléři, jsme ale vázáni určitým Etickým kodexem, který v jednom z bodů říká:

„Realitní makléř spolupracuje s ostatními realitními makléři, pokud je to v zájmu klienta. Při takové spolupráci realitní makléř realitního makléře úmyslně nepoškodí, respektuje zásady dobré spolupráce, zdvořilosti a kolegiality.”

Já sama s některými makléři spolupracuji, radíme si, pomáháme si a máme radost, když se tomu druhému daří. Jsou to lidé, u kterých vím, že si hrdě zachovají svůj originální styl, nebudou mě kopírovat, nepodobovat, krást mi příspěvky a myšlenky z mého webu a profilů (ano, i to se bohužel děje).

 

Konkurenci nesleduji

Já osobně ostatní makléře a konkurenci v okolí nesleduji, jdu si svým stylem a směrem. Ale pokud mě někdo z mých kolegů makléřů osloví s různými pracovními nabídkami, zastávám názor, že domluvit se dá vždycky. Vždy totiž platilo a platit bude, že jsme jenom lidi. Spolupráce s jinými makléři si ale velmi pečlivě vybírám, revírníky a kopírovače mých textů a stylu mezi nimi ale nenajdete a takovými lidmi pohrdám. Ono se to jejich napodobování mého stylu totiž ke mně vždycky z nějaké strany donese.

Věřím, že si každý dům a nemovitost k sobě přitáhne přesně toho makléře, kterého má a najde jim odpovídající protějšek. A pokud by vám někdo navykládal, že vám prodá dům za víc, informujte o tom prosím svého makléře a zjistěte si, jestli je nabídka jeho konkurence reálná. Většinou tomu tak není a konkurence jen loví. V mých očích jsou tito makléři zoufalci, kteří se chytají každého stébla.

I v otázce financí vůči klientovi jsme vázaní Etickým kodexem ve smyslu, že každý makléř se snaží svému klientovi prodat nemovitost za co nejvyšší možnou cenu. Takže věřte, že pokud svoji nemovitost svěříte do rukou realitnímu makléři, udělá pro vaši spokojenost maximum.

 

Za správnou nemovitostí ráda dojedu kamkoliv

Na závěr bych ráda uvedla, že za tou správnou nemovitostí a lidmi dojedu v rámci Česka a Slovenska kamkoliv. I když je mojí domovskou základnou úžasný tým Makléřů na Moravě, moje specializace a cíl je najít správný dům, pozemek, pole nebo třeba i kus lesa pokud je to něčí sen. Jsem to pro dvě strany, jejichž přání a požadavky do sebe zapadnou jako puzzle. A protože jsem procestovala téměř celý svět, vzdálenost pro mě opravdu není překážkou.

 

Klienti jsou pro mě na prvním místě

Mám v životě své hodnoty a priority v jednání s lidmi a přání a požadavky mých klientů jsou v mé profesi na prvním místě. Pokud jste na stejné vlně jako a já a věříte na to, že podobné se přitahuje, věřte, že jsem pro vás ten pravý protějšek a jste jen krok od zvednutí telefonu a popovídání si o vašich snech a představách v oblasti realit a domova. A na závěr bych si dovolila citovat ještě jeden příspěvek, který mi dává v životě největší smysl a co je moje hluboké životní přesvědčení. A ne jen proto, že věřím v Karmu a Etický kodex realitního makléře člena Asociace realitních kanceláří České republiky.

Motto: „Cokoliv, co nechceš, aby jiní činili tobě, nečiň ty jim.”

 

domov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *