sdílet

25/05/2022

hana magula

Kurníky pro slepičky

kurník pro slepičky

Gazdovské geny

Jestli je něco, čeho si na svém gazdovi opravdu vážím, je jeho velká zručnost ve vyrábění- čehokoliv. Býval prý takový jeho táta i děda a jak se říká- jablko nepadlo daleko od stromu. Celý život prý toužil po starším domě, který by si mohl opravovat a zvelebovat podle svého. A já jsem takového muže samozřejmě jen přivítala. Na našem hospodářství se může opravdu vyřádit ještě další 2 životy. Protože všechno v tomto životě opravdu stihnout nepůjde. Pracovat na svém je jedna věc, ale rozdávat radost druhým je věc druhá. Proto když se můj muž rozhodoval o co by se dělil s ostatními dál, z čeho by mohl mít nějakou tu korunu ale zároveň by pomohl dobré věci, zůstal opět u slepiček. Stejně jako já.

 

Kurníky na míru

Občas na Instagramu nebo Pinterestu zahlédneme, jak se to tam hemží přepychovými kurníky, jídelními stolečky pro slepice nebo pelíšky, které by jim mohl závidět i leckterý člověk. My ale zůstáváme u starých tradic a tyto moderny s námi nijak obzvlášť nesouzní. Věříme, že slepičky potřebují hlavně kurník ve velikosti aby jim tam bylo podle počtu dobře a v zimě nemrzly. Důležitá je také jejich bezpečnost, používáme kvalitní materiál od lokálních dodavatelů. Dbáme na to, aby byly materiály a barvy na kurnících netoxické. Stejně tak na ptačích budkách a krmítkách. Můj gazda je opravdu puntičkář a na všem co vyrábí si velmi zakládá a vše má promyšlené do posledního šroubku.

 

Jak kurník objednat?

Nejdůležitější je nám napsat:

  1. kolik slepiček máte či kolik časem plánujete.
  2. Popřípadě jestli vás některý z již vyrobených kurníků zaujal a chtěli byste takový či velmi podobný
  3. Máte úplně specifické požadavky jako například kurník do svahu?  I ten vám rádi vyrobíme.
  4. Vyrábíme i ptačí budky a krmítka na míru. Podle vašich představ. Nejste si zatím jistí jak by mělo to “vaše” vypadat? Rádi vám vše vytvoříme podle popisu vašeho životního stylu.
  5. Stačí se s námi spojit, říct nám vaše představy. Domluvit se dá opravdu všechno

 

Kurníky si objednávejte ZDE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *